Varekatalog - klik her!!

Rundt om i Danmark på kræmmermarkeder, byfester, foredrag og enkelte andre møder kan man en sjælden gang finde et eller flere medlemmer af Genvej til Udvikling ved en stand med spraglede armbånd, sølvsmykker, flettede kurve og andre håndværksprodukter samt nogle postkort og bøger.

Der forhandles produkter fra en række foreninger i Vestafrika, som vi har kontakt med, ikke mindst fra medlem af Emmaus, Pag la Yiri, som har 11.000 medlemmer, herunder 10.000 kvinder, og som har hovedkvarter i Zabré i det sydøstlige Burkina Faso.
her!

Et andet medlem af Emmaus, vi handler en del med, er kvindeorganisationen AFA i Benin, lige som vi har andre kontakter i og uden for Emmaus i Togo, Cameroun og Burkina Faso.

Den blandede u-landhandel er med ved langt de fleste foredrag, GtU holder, og den tages også med, når GtU deltager i landsmøder i FN-forbundet.

Vi har ikke praktisk mulighed for at importere og videresælge skræddersyet tøj. Her vil vi gerne henvise til foreningen Fil Bleu.


Den blandede u-landhandel har flere formål:

  • At skaffe indtægter til producenterne af varerne.
  • At vise, hvorledes mennesker i u-lande kan være handlekraftige og skabende.
  • At oplyse om levevilkårene for varernes producenter og gøre opmærksom på, at indkøb af varerne er et lille, men reelt bidrag til forbedring af producenternes vilkår og skabelse af mere global retfærdighed.
Den blandede u-landhandel kan aldrig træde i stedet for det politiske arbejde, hvor man forsøger at påvirke de verdensøkonomiske beslutningsprocesser til gavn for de fattige. Den blandede u-landhandel må tværtimod meget gerne ses som en del af dette politiske arbejde.


Opdateret d. 24.7.2022